Facebook


FaceBook on yksi tunnetuin sosiaalisen median väline. Sanotaan, että Suomessa nuoret eivät enää ole FaceBookissa, vaan käyttävät WhatsAppia tai Instagramia. Väite ehkä ei pidä kokonaana paikkansa, sillä useimmilla on FB-tili, mutta aktiivinen someen kirjoittaminen on vähentynyt, ollaan enemmän seurailijoita.

FaceBookista on hyviä kokemuksia erityisesti ryhmänohjauksen kannalta, jolloin opettaja perustaa ryhmälleen oman suljetun tai salaisen ryhmän. Ryhmässä voi tiedotta ajankohtaisista asioista, sinne voi palauttaa tehtäviä ja siellä voi opiskelijat ja opettajat kysyä tai antaa palautetta. Positiivinen ja hiukan humoristinenkin ote toimii ja aktivoi FB:n käyttöön - FaceBook-ryhmä ei siis voi olla vain negatiivisen muistuttelun tai perään huutelun paikka.
Vinkki: Kun perustat opiskelijaryhmälle suljetun tai salaisen ryhmän, niin ota kolleega kaveriksi. Ensinnäkin siksi, että ryhmää ei voi perustaa yksinään. Ja toiseksi siksi, että netikettiä ja ylipäätään nuorten käyttäytymistä on helpompi valvoa ja ohjata, kun on kolleega, jonka kanssa tilanteista keskustella.
Kun ottaa FaceBookin käyttöön, on erittäin tärkeä muistuttaa netiketistä ja luoda ryhmälle pelisäännöt: mihin ryhmää käytetään, millaista kieltä ja millaisia asioita siellä julkaistaan. Somepediahankkeessa Facebookia on käytetty ammattilaisuuden opiskeluun ja apuvälineenä, jolloin netin käytöstavat ovat olleet avainasemassa.

WhatsApp ja miten sitä hyödyntää erityisesti opetuskäytössä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti